"Smörtillverkning"


Då har vi tillverkat smör i både björn och varg-gruppen. Vi vispade 3 dl vispgrädde med en handvisp. Alla fick vispa en stund var och plötsligt blev det vanlig vispgrädde. Vi vispade på och grädden började skära sig, den blev klumpig och färgen började bli gul. Vi fick en flytande vätska sk kärnmjölk bland klumparna. Nu började det bli riktigt tungt att vispa. Men våra starka barn gav inte upp.
Nu blev det spännande för i skålen började det likna en gul smörklump. Vi hällde bort kärnmjölken och kvar blev det smör. Nu saltade vi mycket och blandade in saltet ordentligt.
Dagens höjdpunkt blev förstås när vi smakade på smöret. Vi bredde det på sörgåskex och alla tyckte om det. Det var väldigt trevligt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0